Kulturbussen er klar til at køre ud til dig

Publiceret 18-08-2023

Din bogbus er blevet opgraderet, og fredag formiddag blev den nye Kulturbus indviet med deltagelse af masser af børn.

Akkompagneret af musikskolens undervisere på instrumenterne og med bibliotekar Lene Malle i et kostume som ”Lille Frø” blev Thisted Kommunes nye Kulturbus fredag formiddag indviet med musik og historiefortælling for omkring 80 deltagende børn fra dagplejer og børnehaver, som havde taget imod invitationen. 

Efter 26 år på Thys landeveje er den gamle bogbus nemlig sendt på pension og nu erstattet af en opgraderet Kulturbus, som er udstyret med moderne faciliteter for at imødekomme forskellige behov i lokalsamfundet. Indretning har fået et løft – både til glæde for ansatte og brugere. Bagerst er der indrettet et særligt læsehjørne for børn, og reoler kan flyttes for at skabe mere gulvplads. Derudover der installeret en elektrisk rampe, som gør det muligt for kørestolsbrugere og andre, der har brug for assistance til at komme ombord.

Mere end en bogbus

- Den er fortsat en bogbus, men nu hedder den Kulturbussen, fordi KulturRummet rummer mange ting, og i den tværfaglige ånd vi opererer med, så vil den nye Kulturbus også fra tid til anden indeholde musikalske indslag, talks og pop-up aktiviteter, fortæller Eva Sjælland, leder af KulturRummet.

Den nye kulturbus har også forlygterne rettet mod nye brugere.  Hver fredag er der fx ikke en fast køreplan, og her kan bussen bookes af institutioner og andre.

- Den nye rampe giver thyboer med gangbesvær nye muligheder for at få en oplevelse i bussen, så særligt plejehjem og institutioner med børn og unge med handicap vil få en invitation fra kulturbussen, lover Eva Sjælland.

Bussen kører årligt rundt med 4.550 materialer, som alle kan lånes. Mange reserverer og henter deres lånebøger, når bussen kommer forbi deres lokalområde. Faktisk bliver der hver uge hentet 360 reserveringer i bussen. Det er en reservering pr. kørt kilometer pr. uge!

Omkring 80 børn deltog ved indvielsen af Kulturrummets nye bus, som udover at fungere som bogbus også skal bruges til andre kulturelle arrangementer i Thy.