Børneliv Thy

Råd og vejledning til hverdagen med små børn

Publiceret 13-05-2024

Børneliv Thy er din nemme indgang til sparring og vejledning. Tilbuddet er målrettet småbørnsfamilier, og nogle af de temaer, som holdet bag møder, er skilsmisser, usikkerhed om forældrerollen, putninger og bleskift.

Hos Børneliv Thy ønsker de at skabe de bedst mulige rammer om nogle af de vigtigste år i ens liv. Foto: Jens Kristian Vangsgaard.

- Hej, det er Jesper. Jeg er far til Astrid fire år, og vi kæmper rigtig meget med putningerne om aftenen. Der er næste altid uro ved sengetid, og vi bliver som forældre frustrerede over, at det skal tage over en time at få vores datter til at falde til ro. Vi har prøvet alt nu og intet af det virker, så nu ved vi simpelthen ikke hvad vi skal gøre.

Ovenstående kunne sagtens være et opkald til Børneliv Thy.

Børneliv Thy er et tilbud til småbørnsfamilier, som giver en hurtig og samlet indgang til vejledning og sparring om familielivet. Tilbuddet er primært rettet mod forældre, og alle forældre i Thy kan benytte sig af det. Tiltaget er fra 2023 og kører over en treårig periode.

Flere fagligheder i røret

De ansatte hos Børneliv Thy oplever, at telefonen ringer oftere og oftere. Bag telefonen sidder et team, der består af sundhedsplejersker, familiekonsulenter, socialrådgivere og hjemmepædagoger.

- Ens for os alle her, er, at vi har en masse viden om små børns trivsel. Vi kan understøtte forældrene mod en hverdag i bedre balance med færre konflikter og et styrket forældreskab.

Ordene kommer fra Carina Hedegaard Bjørndal. Hun er sektionsleder i Undervisning og Dagtilbud i Thisted Kommune. 

- Vores tilbud er til forældre på familiens præmisser. Det er nu engang dem, der er tættest på børnene, påpeger Carina.

Carina Hedegaard Bjørndal er sektionsleder i Undervisning og Dagtilbud i Thisted Kommune og er tovholder på projektet Børneliv Thy, som er en hurtig og samlet indgang til vejledning og sparring om familielivet for forældre til småbørn. Foto: Jens Kristian Vangsgaard.

- Vi kan godt sidde ude i institutionerne og tale om eks. putninger og blive enige om sådan og sådan. Det har vi altid gjort, og det fungerer også fint. Men Børneliv Thy tilfører noget ekstra. Vi kan være fleksible i forhold til, hvornår vi har samtalerne med forældre. Måske har mor og far først tid sent om eftermiddagen, og så forsøger vi at tilrettelægge vores vejledningstider herefter.

- Der er også mulighed for at få en pædagog med ud og se, hvordan forældrene rent faktisk håndterer de her situationer, som de kontakter os med, fortæller Carina.

Gratis, uforpligtende og anonym

Carina fremhæver, at mange forældre i dag ikke ved, hvor de skal gå hen, hvis der er tvivl om det familiemæssige.  

- Kommunen har i forvejen gode tilbud som PPR og sundhedsplejersker. Men er man i tvivl om som borger, hvor man skal gå hen, så får man måske slet ikke gjort noget. Det er rigtig ærgerligt, for vi har en masse viden, som vi kan dele ud af, siger Carina.

Rådgivningen hos Børneliv Thy er gratis, uforpligtende og anonym, så der er alle gode grunde til at ringe, hvis du som mor eller far har brug for at vende temaer med fagpersoner.

Uanset hvad du har brug for råd og sparring om, så kan du kontakte Børneliv Thy. 

 

Hos Børneliv Thy bliver du mødt af et team af forskellige fagpersoner. Du kan skrive eller ringe til Børneliv Thy, men du kan også møde dem i Thy Hallen, hvor de holder til tre gange om ugen. Foto: Jens Kristian Vangsgaard.

Det gode børneliv eksisterer

Hos Børneliv Thy har de lavet en analyse af, hvilke temaer de oftest støder på i mødet med forældrene. Her er ”usikkerhed om forældrerollen”, ”skilsmisse” og ”grænsesætning” nogle af de emner, de tit møder.

- Selvom man er en virkelig dygtig forælder, der gør det helt vildt godt, så kan man støde ind i ting, der er svære. Og her kan det være rigtig hjælpsomt at få friske øjne på situationen. Vi er de friske øjne, forklarer Carina.

Har du spørgsmål til emner, som de ikke selv har kompetencerne til at svare på, så ved de præcis, hvor de kan sende dig hen.

- Det gode børne- og ungeliv eksisterer. Hos Børneliv Thy ønsker vi at skabe de bedst mulige rammer om nogle af de vigtigste år i ens liv, slutter sektionslederen.

Læs mere på Børneliv Thy

Børne- og familierådgivningen

Kontakt
S: 7700 Thisted

Børneliv Thy

Børneliv Thy er din hurtige, nemme og smidige indgang til råd og vejledning om stort og småt i dit familieliv.

Du bliver mødt af et team af forskellige fagpersoner, der består af sundhedsplejersker, familie-konsulenter, socialrådgivere og hjemmepædagoger. 

Rådgivningen er gratis og anonym.

Kontakt Børneliv Thy på telefon 99 17 20 70 eller mød dem i Thyhallen, hvor de holder til tre gange om ugen. Du kan også sende en e-mail til bornelivthy@thisted.dk, hvis du har brug for sparring eller hjælp til dit familieliv med små børn.

Find mere information på hjemmesiden